Ima li pšenice ili glutena u polugama?
Kako biste utvrdili sadrži li određena kocka pšenice ili glutena, važno je pažljivo pročitati popis sastojaka na pakiranju proizvoda. Ako popis sastojaka uključuje pšenično brašno, pšenične proteine ili druge sastojke dobivene od pšenice, tada kocka od poluga sadrži pšenicu i treba je izbjegavati ako imate intoleranciju ili alergiju na pšenicu ili gluten.
Osim toga, neke kocke poluga mogu biti označene kao "bez glutena" ili "bez pšenice" što znači da ne sadrže te sastojke. Ako niste sigurni u sadržaj glutena ili pšenice u određenoj kocki poluga, najbolje je kontaktirati izravno proizvođača kako biste potvrdili.